Ahad, 26 Disember 2010

Rasa Bersalah Sangat


Skrg ni dh hampir pukul 1 pg, sy tgh study di bilik, tiba2 rasa bersalah mghantui diri…rasa bersalah sgt, rasa sayu sgt, rasa serba tak kena….

Sy terus ke bilik tidur menjenguk Along, Adik & Abahnya. Alhamdulillah, ketiga2nya dh nyenyak tidur. Dua jam tadi Along nangis nk tidur dgn sy, Adik pun merengek2 minta perhatian dr sy. Kesian Along, chicken-poxnya masih belum baik sepenuhnya lg.

Tiap kali anak2 tak sihat sy akan menemani mereka tidur. Bagi sy sentuhan kulit antara ibu & anak akan mempercepatkan proses penyembuhan anak2. Namun utk mlm ni sy memang betul2 tak dpt penuhi permintaannya, kerana ada assignment yg perlu submit dlm waktu terdekat ni. Tambahan pula esok tak sempat nak study kerana Adik ada dua appointment di Hospital Serdang.

“Along, Adik…, Ummi mohon maaf. Bila kamu besar nanti kamu akan faham betapa sayangnya Ummi kpd kamu berdua. Kamu akan faham kekangan Ummi sbg ibu & dlm masa yg sama sbg student, sememangnya memerlukan pengorbanan yg sgt besar. Ummi sentiasa berusaha menjadi ibu yg sempurna, namun apa daya Ummi, kedua2nya memerlukan perhatian yg sewajarnya; baik rumahtangga mahupun kerjaya”.

“Sayang tidur elok2 ya, takpe Abah ada…., Ummi sayang Along & Adik”.

10 ulasan:

Kerikil Kehidupan berkata...

salam mawar...akak baru tau mawar ngajar kat KUIS...napa blajar lg...sambung Master yer...Rmh lama akak dkt sgt dgn KUIS tu...Putra Terrace...sederet dgn Taska Aina Cerdik...Tapi akak dah jual rumah tu...skrg nak jejak BSP pun tak sanggup...sedih sgt...

Tak per...along dan adik akan tahu...mama mereka sgt sygkan mereka....

mrs_zura berkata...

Insyaallah along n adik akan paham nnt..kuatkan semangat nak hbs kan study tu ye:-)

insan kerdil berkata...

pabila masa itu tiba...

seorang ibu akan memahami hati seorang anak....

seorang anak akan memahami hati seorang ibu....

dalam melewati tiap detik...tiada galang ganti untuk rasa disayangi....dan menyayangi....

ketentuan Allah adalah rahsia Allah...

wallahu'alam...

wahida berkata...

mmg besar pengorbanan kau, mawar.. bila anak2 dah besar nnt, mereka akan faham jugak..teruskan perjuangan...Insyaallah, ada balasan menanti...

Azma berkata...

teruskan usaha ye mawar.. insyaAllah, anak2 akan faham.. Smg berjaya..

Mawar berkata...

Kak nani,

academian mmg kna smbung kak, sy buat phd d upm.

Laa mesti kita prnah jmpa kat mana2area situ kan kak. dulu sy duk melati & hantar anak di taska bestari ceria (sure akak tau kan)

sy faham kak, mmg sedih, tpt jatuh lg dkenang, inikan pula tpt....

ada rezki nanti kita jmpa ya kak, di tempat lain, bukan d BSP

Mawar berkata...

Zura,
tq, tp tang kuatkan semangat tu yg susahnya, sian jgk kat anak2 nk brmanja...

Mawar berkata...

Insan kerdil,

tq, moga2 cptlah tibanya masa tu...

moga anak2 cpt besar & faham kekangan Umminya ni

Mawar berkata...

kak wahida,

tq kak, akak tlg doakan ya

sy skrg ni bukan nyawa2 ikan je kak, adakalanya mmg dah tak bernyawa di buatnya... jd student d usia emas...:-)

Mawar berkata...

azma,

tq, sy pun harap anak2 akan fhm

tp adakalanya sian jgk sbb sejak mereka lahir abahnya terus sambung blajar 4thn setengah, setel je Umminya pulak skrg ni

tp kita pompuan ni lain skit, jiwa halus, mudah ksian kat anak2, ko guano?